EVO KAKO DA OČISTITE PRLJAVU KIŠU SA PROZORA BEZ TRAGOVA: Najbolji trik za koji vam je potreban SAMO UBRUS
Brisanje prozora, Foto: Magdalena Iordache / Alamy / Alamy / Profimedia

sjajno

EVO KAKO DA OČISTITE PRLJAVU KIŠU SA PROZORA BEZ TRAGOVA: Najbolji trik za koji vam je potreban SAMO UBRUS

Takođe, važno je da ubrus nije "providan", da je troslojni, i da ga proizvodi renomirani proizvođač

Objavljeno: 19:56h

Ribanje prozora je počesto najdosadniji deo čišćenja. Međutim, danas su se našla mnogo praktičnija rešenja za čišćenje - poput troslojnog "professional" ubrusa koji ima veliku moć upijanja, a proizvodi ga renomirani domaći proizvođač.

Za razliku od krpa, koje morate imati bar dve, za spoljnu i unutrašnju površinu prozora, pa više puta morate menjati vodu kojom perete prozore, ubrusi su daleko praktičniji.

Krpu ispirate u više voda, a ubrus odmah posle upotrebe bacate u smeće

Ne samo zato što nemate mnogo "posla" oko ubrusa, već ako jednom krpom perete prozor spolja i unutra, rizikujete da unesete aerozagađenja i čestice koje mogu izazvati alergije.

prozori, pranje, pranje prozora, prozor
foto: Profimedia

Kod ubrusa, tih rizika nema. Čim ubrus iskoristite, bacate ga u kantu, pa prozor ne može biti musav i pun tragova i dlačica koje ostavlja krpa.

Bitno je da u kući uvek imate kvalitetan troslojni "professional" ubrus, ne samo zato što dolazi u dodir sa hranom već i zato što će vam duže trajati i u drugim situacijama poput u ovoj koja se tiče ribanja prozora.

Takođe, važno je da ubrus nije "providan", da je troslojni, i da ga proizvodi renomirani proizvođač.

Tanki gotovo providni ubrusi u "džambo" rolnama brzo se raspadnu pri dodiru sa vodom, pa ih onda koristite više i brže dajete novac za novo pakovanje.

Ta jeftina kupovina se nikako ne isplati!

Trik za čiste prozore

Dobro naprskajte prozore tečnošću za čišćenje pa troslojnim proffesional ubrusom pokupite prvi sloj prljavštine. Potom na ubrus nakapajte nekoliko kapi omekšivača za veš pa pređite naprskane prozore do glancanja. Oduševiće vas rezultat - ne samo da će biti čisti, već se prašina neće tako lako lepiti na staklo!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.